News
Home > News > Content

De Nutteloze Dure Terughaalactie Erfbelasting

Duizenden mensen zijn onlangs in het huidige Fonds 995 EUR (RM) om een collectieve onrechtvaardige collectieve terughaalactie erfbelasting, zijn gratis verkrijgbaar bij het Europese Hof van justitie.

  Foto: SCHNATER, MICHEL
Dit meldt minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) op Kamervragen over SMCO, na kritiek van belastingdeskundigen die de stichting beschuldigen van misleiding. “De kans dat deze terughaalactie slaagt is nul”, zo stelt Jan Zweekhorst, bestuurslid van de organisatie van accountants en fiscalisten SRA. SMCO claimt echter erfbelasting terug te kunnen halen via een procedure bij het Europese hof (EHRM) omdat bij deze belasting particulieren méér betalen dan ondernemingen, wat in strijd is met het gelijkheidsbeginsel.

Betrokkenen melden aan de Telegraaf dat inmiddels zo’n tweeduizend consumenten deelnemen aan de actie, waardoor SMCO ruim een miljoen euro heeft geïncasseerd.

Trucje

Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat SMCO afgelopen maanden heeft lopen schuiven met zowel de inschrijvingstermijn als met het tarief waarvoor consumenten aan de terughaalactie kunnen deelnemen. Eerst moesten deelnemers zich vóór 31 januari aanmelden, toen werd de uiterste termijn verlengd tot eind februari, maar zelfs gisteren bleek inschrijven nog gewoon mogelijk. “Die inschrijfdatum is een trucje van SMCO om snel geld te verdienen. De consument denkt dan dat hij haast moet maken, om niet achter het net te vissen”, stelt een betrokkene.

Daarnaast blijkt deelname nu plotseling ook mogelijk voor slechts 245 euro, terwijl eerdere inschrijvers moesten kiezen tussen 995 of 495 euro, afhankelijk van het percentage van de opbrengst dat na slagen van de actie moet worden afgedragen aan SMCO. “Ook dit aspect beschouw ik als misleiding”, reageert SRA-bestuurder Zweekhorst.

Volgens Ferdy Roet, de oprichter van SMCO die zijn knalgele Lamborghini onlangs omruilde voor een Bentley Intercontinental, wordt het laagste tarief van 245 euro slechts in een beperkt aantal gevallen gehanteerd. “Bijvoorbeeld als het om een relatief kleine erfenis ging”, aldus Roet, die ontkent dat deelnemers zich nu nog kunnen aanmelden: “De inschrijving is gesloten.” Maar zijn eigen organisatie heeft een andere boodschap: “Uit coulance kunt u zich nog inschrijven, maar u moet dan wel snel beslissen.”Source:telegraaf.nl

Feedback
This is Hangzhou Sens Magnetics LLC, If you have any questions, requests, etc., please feel free to use this form to contact us. All your comments and suggestions are welcome.
Contact us

Head Office:Jinrui Bld,Jincheng Rd, Hangzhou, China

Ph: 86-571-82759-003

Fx: 86-571-82759-005

Tech and quote: sales@sensmag.com

Copyright © Hangzhou Sens Magnetics LLC